Publikavimo data: 2024-04-09
Triušis, keptas su alyvuogėmis, žolelėmis ir vyšniniais pomidorais
Triušienos ant mūsų stalo dažnai nerasite. Nors vargu ar ją galima vadinti egzotiška mėsos rūšimi, tiesiog ne visi moka ją tinkamai paruošti. Siūlome jums paruošti triušieną su alyvuogėmis, žolelėmis, pomidorais ir raudonaisiais svogūnais, troškintą vyne ir keptą orkaitėje. Patiekalas gaunasi gardžiai pikantiškas ir kvapnus, be to, labai gražus, todėl puikiai tiks šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Triušio kojas 2 valandas pamirkykite šaltame vandenyje su actu, kad triušiena taptų minkštesnė.
Žingsnis 2
Išimkite triušio kojas iš marinato, nusausinkite jas ir pagardinkite druska bei pipirais. Raudonąjį svogūną supjaustykite plonais griežinėliais. Česnaką sutrinkite plokščiąja peilio puse.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę ir supilkite alyvuogių aliejų. Kepkite triušio kojas iš abiejų pusių po 5 minutes, kad jos įgautų rusvą spalvą.
Žingsnis 4
Į keptuvę sudėkite raudonąjį svogūną ir česnaką. Kepkite dar 3 minutes. Į keptuvę sudėkite vyšninius pomidorus, kalamata alyvuoges, čiobrelius ir rozmariną. Viską pabarstykite ruduoju cukrumi.
Žingsnis 5
Supilkite į keptuvę baltąjį vyną ir troškinkite 5-7 minutes, kad šiek tiek išgaruotų.Perkelkite patiekalą į kepimo indą, uždenkite folija ir 20-30 minučių pašaukite į 220 °C temperatūros orkaitę.
Žingsnis 6
Su alyvuogėmis, prieskoninėmis žolelėmis ir vyšniniais pomidorais keptas triušis paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos