Publikavimo data: 2025-08-17
Troškinta ėriena su daržovėmis ir žolelėmis
Gruzija, Armėnija, Azerbaidžanas ir kitos Rytų šalys jau nuo XVI a. gamina avieną su daržovėmis, troškintą katiluose ar puoduose. Kiekviena šalis turi savo nacionalinį receptą ir gaminimo būdą. Pavyzdžiui: gruziniškas patiekalas "chanakhi" gaminamas iš avienos, bulvių, pomidorų ir baklažanų, armėniškas "kchuch" skiriasi tik mažesniu skysčio ir prieskonių kiekiu, o azerbaidžanietiškos sriubos "piti" beveik visiškai atkartoja gruzinišką patiekalą, tačiau yra skystesnės konsistencijos.
Žingsnis 1
Nuplautą ėrieną supjaustykite didelėmis porcijomis. Iš mėsos pašalinkite visas folijas ir venas, jei jų yra.
Žingsnis 2
Nuluptas bulves supjaustykite stambiais gabalais, o svogūną - į 4 dalis. Pomidorus perpjaukite per pusę.
Žingsnis 3
Nulupkite paprikas, išimkite sėklas ir odeles ir supjaustykite stambiais pailgais griežinėliais. Peiliu susmulkinkite česnaką. Arba išspauskite per presą.
Žingsnis 4
Katile arba puode storu dugnu sumaišykite visus ingredientus. Įberkite druskos, lauro lapų, prieskonių ir 50 ml vandens. Uždenkite ir neatidarydami dangčio ant mažiausios ugnies virkite 80-90 minučių.
Žingsnis 5
Likus kelioms minutėms iki virimo, į katilą suberkite smulkintas žoleles ir smulkintą česnaką ir troškinkite dar 3-4 minutes.
Kategorijos