Troškinta ėriena su daržovėmis ir žolelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Troškinta ėriena su daržovėmis ir žolelėmis

Gruzija, Armėnija, Azerbaidžanas ir kitos Rytų šalys jau nuo XVI a. gamina avieną su daržovėmis, troškintą katiluose ar puoduose. Kiekviena šalis turi savo nacionalinį receptą ir gaminimo būdą. Pavyzdžiui: gruziniškas patiekalas "chanakhi" gaminamas iš avienos, bulvių, pomidorų ir baklažanų, armėniškas "kchuch" skiriasi tik mažesniu skysčio ir prieskonių kiekiu, o azerbaidžanietiškos sriubos "piti" beveik visiškai atkartoja gruzinišką patiekalą, tačiau yra skystesnės konsistencijos.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
109 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (32 bal.)

Žingsnis 1

Troškinta ėriena su daržovėmis ir žolelėmis Žingsnis 1
Nuplautą ėrieną supjaustykite didelėmis porcijomis. Iš mėsos pašalinkite visas folijas ir venas, jei jų yra.

Žingsnis 2

Troškinta ėriena su daržovėmis ir žolelėmis Žingsnis 2
Nuluptas bulves supjaustykite stambiais gabalais, o svogūną - į 4 dalis. Pomidorus perpjaukite per pusę.

Žingsnis 3

Troškinta ėriena su daržovėmis ir žolelėmis Žingsnis 3
Nulupkite paprikas, išimkite sėklas ir odeles ir supjaustykite stambiais pailgais griežinėliais. Peiliu susmulkinkite česnaką. Arba išspauskite per presą.

Žingsnis 4

Troškinta ėriena su daržovėmis ir žolelėmis Žingsnis 4
Katile arba puode storu dugnu sumaišykite visus ingredientus. Įberkite druskos, lauro lapų, prieskonių ir 50 ml vandens. Uždenkite ir neatidarydami dangčio ant mažiausios ugnies virkite 80-90 minučių.

Žingsnis 5

Troškinta ėriena su daržovėmis ir žolelėmis Žingsnis 5
Likus kelioms minutėms iki virimo, į katilą suberkite smulkintas žoleles ir smulkintą česnaką ir troškinkite dar 3-4 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, ėrienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, česnakų sezonas, be bendrų alergenų, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos