Publikavimo data: 2025-08-18
Troškinta kalakutiena su pomidorais ir paprikomis
Su pomidorais ir paprikomis troškinta kalakutiena yra švelnus, išskirtinio skonio ir malonaus aromato patiekalas. Jį papildo pomidorų padažas, pagamintas sojų padažo ir kečupo pagrindu. Paruošta kalakutiena gaunasi labai skani, soti ir kartu naudinga. Verta paminėti, kad patiekalą galite gaminti iš bet kurios kalakuto dalies, kurioje nėra kaulų - pavyzdžiui, šlaunies filė. Patiekalo skonis nepasikeičia, priešingai, jis tampa dar įdomesnis ir sodresnis.
Žingsnis 1
Iškepkite kalakutą. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Kai aliejus įkais, sudėkite kalakutienos gabaliukus. Kepkite, kol mėsa paruduos. Tada sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir po vieną sudėkite svogūną, morką, papriką ir pomidorą, kiekvieną porciją kepdami apie 3-5 min. Pagardinkite maltais pipirais ir palikite troškintis po dangčiu, kol iškeps.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į atskirą dubenį supilkite sojų padažą ir pomidorų sultis. Pagal skonį įpilkite kečupo, cukraus ir druskos. Kruopščiai išmaišykite ingredientus, kad gautųsi vientisas mišinys. Tada atsargiai supilkite miltus į padažą nuolat maišydami. Paruoštą mišinį supilkite į keptuvę su kalakutiena ir daržovėmis, kruopščiai išmaišykite ir palikite ant ugnies be dangčio kelioms minutėms, kad sutirštėtų.
Kategorijos