Publikavimo data: 2025-08-16
Troškinta kalakutiena su sūriu ir riešutais
Kalakutiena dera su riešutais. Vakarienei ar bet kokiai šventei pagaminkite kalakutieną, troškintą su sūriu ir riešutais. Riešutai suteiks patiekalui malonumo ir pikantiškumo. Gruzijoje jų dedama beveik į kiekvieną patiekalą. Populiariausi yra graikiniai riešutai, kedro riešutai ir migdolai. Prieš dedant jų į patiekalą, produktą reikėtų apie 10 minučių pakepinti keptuvėje arba 5 minutes pašauti į 180 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę. Tada patiekalas įgauna gražų atspalvį ir skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite patiekalui skirtus maisto produktus. Kalakutienos filė supjaustykite stambiais gabalais, svogūną supjaustykite žiedais, krapus smulkiai sukapokite. Lengvai susmulkinkite graikinius riešutus blenderiu. Sūrį sutarkuokite tarkavimo mašinėle. Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę, sūrį ir actą.
Žingsnis 2
Troškinkite kalakutieną. Į puodą įpilkite aliejaus, sudėkite kalakutieną, įberkite druskos ir kepkite apie 15 minučių. Tada sudėkite svogūną ir pakepkite kartu 5 minutes. Suberkite krapus ir graikinius riešutus, supilkite sūrio ir grietinės mišinį ir virkite dar 10 minučių.
Kategorijos