Publikavimo data: 2025-08-18
Troškinta mėsa su daržovėmis ir makaronais
Šį patiekalą gamindavo mano močiutė. Šeimoje buvo daug vaikų ir visus reikėjo kuo paprasčiau pamaitinti. Dėl mėsos sultinyje esančios tešlos ir bulvių patiekalas pasirodė labai sotus.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite kubeliais ir kepkite augaliniame aliejuje ant didelės ugnies, kol apskrus.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus, sutarkuokite morkas ir sudėkite į mėsą. Kepkite 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Sudėkite kubeliais supjaustytas paprikas ir pomidorus. Pakaitinkite 5-7 minutes.
Žingsnis 4
Supilkite vandenį ir virkite ant silpnos ugnies 30 minučių.
Žingsnis 5
Užminkykite tešlą. Išplakite 2 kiaušinius ir žiupsnelį druskos plaktuvu iki putų. Sudėkite kefyrą ir gerai išmaišykite. Įpilkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus. Palaipsniui suberkite miltus. Išminkykite tešlą iki elastingos, į koldūnus panašios tešlos.
Žingsnis 6
Tešlą iškočiokite 2-3 ml storio sluoksniu ir pabarstykite prieskoniais pagal skonį.
Žingsnis 7
Suvyniokite sluoksnį į tvirtą ritinį ir supjaustykite 1-1,5 cm storio gabalėliais.
Žingsnis 8
Bulves supjaustykite kubeliais ir sudėkite ant mėsos bei daržovių. Ant viršaus uždėkite makaronų sluoksnį. Įpilkite vandens ir troškinkite ant silpnos ugnies 20-30 minučių, kol bulvės ir makaronai išvirs.
Kategorijos