Publikavimo data: 2025-08-18
Troškintas triušis grietinėlėje su bulvių koše
Grietinėlės padaže troškintas triušis - skanus ir išskirtinis patiekalas. Jį galima ruošti ne tik pietums ar vakarienei, bet ir šventei. Kuo riebesnės grietinėlės imsite padažui, tuo skanesnis bus patiekalas. Kad triušiena būtų sultinga ir minkšta, pirmiausia ją reikia troškinti 20 minučių, įpylus šiek tiek vandens, tada užpilti grietinėlės ir troškinti toliau. Iš viso triušiena troškinama apie 1 valandą, tačiau, priklausomai nuo produkto, šį laiką galima pailginti iki 1,5 valandos.
Žingsnis 1
Nuluptas bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Pastatykite puodą ant viryklės. Bulves virkite 15-20 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Virtas bulves nusausinkite ir sudėkite į atskirą indą. Bulvių sultinio gali prireikti vėliau. Į bulves įdėkite sviesto. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Įpilkite šiek tiek bulvių sultinio, kad košė nebūtų tokia sausa ir tiršta. Į košę įberkite čiobrelių lapelių ir įberkite porą žiupsnelių druskos. Išmaišykite. Mišrainė paruošta.
Žingsnis 3
Supjaustykite triušienos filė mažais gabalėliais.
Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Į keptuvę sudėkite triušieną, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Kepkite triušieną ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol paruduos. Į keptuvę išspauskite dvi skilteles česnako. Maišykite triušieną ir česnakus mentele ir kepkite 1 minutę, kol pasklis malonus česnakų aromatas.
Žingsnis 5
Tada įpilkite į keptuvę vandens, kad jis iki pusės apsemtų triušį. Uždenkite triušieną dangčiu ir 20 minučių troškinkite ant silpnos ugnies. Tada į keptuvę supilkite grietinėlę ir įberkite šaukštelį Provanso žolelių. Viską šiek tiek išmaišykite, uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 40 minučių. Pabaigoje pagal skonį pasūdykite grietinėlės padažą.
Žingsnis 6
Sudėkite bulvių košę į lėkštes, o šalia jų - troškintą triušieną. Papuoškite lėkštę čiobrelių šakelėmis. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos