Publikavimo data: 2024-06-16
Troškintas triušis su daržovėmis
Jei triušiena verdama paprastame puode ar keptuvėje, jos skonis labai skirsis nuo mėsos, kuri buvo verdama storadugniame katile. Dėl to, kad storos katilo sienelės gerai ir ilgai išlaiko šilumą, todėl mėsa ir daržovės išverdamos daug greičiau, neprarasdamos savo naudingųjų savybių.
Žingsnis 1
Apdorotą ir gerai nuplautą triušį supjaustykite porcijomis. Kiekvieną gabalėlį įtrinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi sudėkite triušienos gabalėlius ir lengvai apkepkite ant didelės ugnies. Pirmiausia mėsą kepkite 5-7 minutes iš vienos pusės. Tada apverskite ir 5-10 min. kepkite iš kitos pusės.
Žingsnis 3
Nuplautą svogūną supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais. Nuluptas morkas supjaustykite apskritimais. Tada sudėkite į gilų puodą, sudėkite žiedais supjaustytus svogūnus ir vieną ar dvi apskritimais supjaustytas morkas.
Žingsnis 4
Į keptuvę, kurioje kepė triušiena, supilkite apie 1,5-2 puodelius vandens arba sultinio ir užvirinkite. Tada perkelkite mėsą į katilą, supilkite sultinį ir padėkite troškinti ant mažos ugnies. Kai sultinys užvirs, į katilą supilkite grietinę ir pomidorų pastą. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens arba sultinio, mėsa ir daržovės turi būti beveik visiškai apsemtos skysčio.
Žingsnis 5
Uždenkite katilą sandariu dangčiu ir troškinkite, kol visiškai išvirs 60.
Kategorijos