Publikavimo data: 2025-08-16
Troškinti kopūstai su kalakutiena Bavarijos stiliumi
Troškinti kopūstai su kalakutiena bavarišku stiliumi - skanus, sodraus skonio patiekalas. Jį galima gaminti ir iš raugintų, ir iš šviežių kopūstų. Šiame recepte naudojami švieži kopūstai. Obuolių sidro actas patiekalui suteikia rūgštumo, tačiau vietoj jo galite naudoti sausą baltąjį vyną. Kad patiekalas būtų sotesnis ir sultingesnis, į kepimo aliejų galima įpilti ančių arba kiaulienos taukų.
Žingsnis 1
Supjaustykite maistą. Kalakutienos filė supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Atskirai sutarkuokite morkas ir obuolį stambia tinkline tarka, svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite kopūstus.
Žingsnis 2
Paruoškite kopūstus ir kalakutieną. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir lengvai apkepkite kalakutieną. Sudėkite svogūną ir kepkite, kol įgaus auksinę spalvą. Į keptuvę sudėkite morkas. Kai jos apkeps, sudėkite kopūstus ir maišydami kepkite 5 minutes. Įdėkite obuolį. Suberkite garstyčių sėklas, cukrų, kmynus, mairūną ir actą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Troškinkite, kol kopūstai išvirs, apie 25 minutes.
Kategorijos