Publikavimo data: 2025-08-16
Troškinti vištienos blauzdelės su makaronais ir grybais
Visos vištienos dalys, įskaitant blauzdas, sumaniai naudojamos kulinarijoje, tačiau mažai kas žino, kad jose gausu aminorūgščių, geležies ir magnio, B grupės vitaminų. Beje, dietologai juos įtraukia į sportininkų, vaikų mitybos planus. Šiuo atveju blauzdelės, grybai, makaronai, lengvai apkeptos daržovės - klasikiniai iš vaikystės pažįstami skoniai. Žinoma, šioje mėsoje yra riebalų, tačiau šį perteklių kompensuokite kitais nekaloringais ingredientais, nekenkdami talijai.
Žingsnis 1
Kepkite blauzdas keptuvėje. Sudėkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, o kai jie pradės auksuoti, sudėkite dideliais apskritimais supjaustytas morkas.
Žingsnis 2
Supjaustykite grybus ir sudėkite juos į mėsą, morkas ir svogūnus. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite. Troškinkite 10 minučių po dangčiu ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Išvirkite makaronus ir sudėkite juos į mėsą bei daržoves, po to - smulkintas žoleles. Išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Patiekite po kelių minučių, kai šiek tiek pastovės.
Kategorijos