Troškinti vištienos blauzdelės su makaronais ir grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Troškinti vištienos blauzdelės su makaronais ir grybais

Visos vištienos dalys, įskaitant blauzdas, sumaniai naudojamos kulinarijoje, tačiau mažai kas žino, kad jose gausu aminorūgščių, geležies ir magnio, B grupės vitaminų. Beje, dietologai juos įtraukia į sportininkų, vaikų mitybos planus. Šiuo atveju blauzdelės, grybai, makaronai, lengvai apkeptos daržovės - klasikiniai iš vaikystės pažįstami skoniai. Žinoma, šioje mėsoje yra riebalų, tačiau šį perteklių kompensuokite kitais nekaloringais ingredientais, nekenkdami talijai.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
104 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.23/5 (22 bal.)

Žingsnis 1

Troškinti vištienos blauzdelės su makaronais ir grybais Žingsnis 1
Kepkite blauzdas keptuvėje. Sudėkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, o kai jie pradės auksuoti, sudėkite dideliais apskritimais supjaustytas morkas.

Žingsnis 2

Troškinti vištienos blauzdelės su makaronais ir grybais Žingsnis 2
Supjaustykite grybus ir sudėkite juos į mėsą, morkas ir svogūnus. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite. Troškinkite 10 minučių po dangčiu ant silpnos ugnies.

Žingsnis 3

Troškinti vištienos blauzdelės su makaronais ir grybais Žingsnis 3
Išvirkite makaronus ir sudėkite juos į mėsą bei daržoves, po to - smulkintas žoleles. Išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Patiekite po kelių minučių, kai šiek tiek pastovės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos