Publikavimo data: 2024-03-25
Troškintos bulvės su vištienos filė ir cukinija
Bulvės, troškintos su vištiena ir cukinija pomidorų padaže su prieskoniais ir česnakais, yra puikus patiekalas pietums ar vakarienei. Jis labai skanus ir sotus, o svarbiausia - mažai kaloringas, todėl ypač patiks tiems, kurie saugo savo figūrą. Visi šio patiekalo ingredientai paprasti ir sveiki: bulvės, cukinija, svogūnai, morkos ir vištienos krūtinėlė. O jei pridėsite saliero šaknies, patiekalas taps dar skanesnis ir aromatingesnis.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite dideliais kubeliais.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Morkas supjaustykite apskritimais arba kubeliais.
Žingsnis 4
Vištienos filė supjaustykite dideliais kubeliais.
Žingsnis 5
Cukiniją taip pat supjaustykite dideliais kubeliais.
Žingsnis 6
Storasieniame puode įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite vištienos filė. Kepkite ant vidutinės ugnies 3-4 minutes.
Žingsnis 7
Į vištieną suberkite svogūnus, morkas ir susmulkintą česnaką. Maišydami kepkite dar 3 minutes.
Žingsnis 8
Į puodą sudėkite cukinijas, bulves ir pomidorų pastą. Supilkite litrą vandens, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Jei norite, įdėkite lauro lapų arba rozmarino. Uždenkite puodą dangčiu.
Žingsnis 9
Vištieną ir daržoves troškinkite ant silpnos ugnies 20-30 minučių, kol daržovės išvirs.
Žingsnis 10
Patiekalą pabarstykite smulkintomis žolelėmis.
Kategorijos