Publikavimo data: 2024-06-08
Troškintos daržovės su malta vištiena
Jei laikotės dietos, teisingai maitinatės ar tiesiog mieliau renkatės troškintą nei keptą, jums patiks šis receptas. Į šį patiekalą galite papildomai įdėti prieskonių pagal savo skonį. Patiekalas gaunasi kvapnus, daržovės su vištiena tiesiog tirpsta burnoje, patiekalo skonis labai subtilus. Jei norite, patiekdami daržoves ir vištieną taip pat galite įpilti grietinės arba natūralaus jogurto.
Žingsnis 1
Naudodami daržovių skustuvą pašalinkite morkų odelę ir stambiai sutarkuokite.
Žingsnis 2
Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. Jei svogūnai labai dideli, galite juos supjaustyti plunksnomis. Sudėkite morkas ir svogūnus į storadugnį puodą ir užpilkite nedideliu kiekiu filtruoto vandens. Pastatykite keptuvę ant degiklio ir įjunkite maksimalią kaitrą. Kai tik vanduo pradės stipriai virti, sumažinkite kaitrą iki vidutinės.
Žingsnis 3
Troškinkite daržoves, kol suminkštės. Jei reikia, virimo metu, kai vanduo labai išgaruos ir jo liks nedaug, įpilkite dar šiek tiek vandens. Pomidorus supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į minkštus svogūnus bei morkas. Vandens nepilame, nes pomidoruose ir taip yra daug sulčių.
Žingsnis 4
Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, supjaustykite gabalėliais ir permalkite mėsmale. Kai pomidorų sultys išgaruos, sudėkite maltą mėsą į keptuvę ir viską gerai išmaišykite. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens.
Žingsnis 5
Cukinijas supjaustykite nedideliais šiaudeliais.
Žingsnis 6
Kai faršas visiškai iškeps, sudėkite cukinijų šiaudelius, išmaišykite ir dar kelias minutes patroškinkite. Tuomet cukinijos patiekale bus al dente, jos išlaikys tvirtumą. Jei norite, jas galima troškinti šiek tiek ilgiau, tada jos taps minkštos. Pabaigoje maltas daržoves pasūdykite, dar kartą išmaišykite ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Kategorijos