Publikavimo data: 2024-06-15
Troškintos kepenys su svogūnais ir grybais
Dietinės vakarienės receptas - troškintos kepenys su daržovėmis. Mėsa po padažu gaunasi labai minkšta, o daržovės yra tai, ko reikia visaverčiam maistingam patiekalui. Tik reikia pasirūpinti, kad recepte naudojamas sultinys būtų naminis ir išvirtas. Taip jis mėsai ir grybams suteiks daugiau skonio.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais, bet ne per smulkiai. Gilioje keptuvėje apkepkite jį augaliniame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą. Sudėkite grybus ir viską išmaišykite. Tuo tarpu kepenėles pertrinkite per sietelį ir gerai apvyniokite popieriniu rankšluosčiu. Tada kepenų gabalėlius apvoliokite miltuose.
Žingsnis 2
Atskiroje keptuvėje ant didelės ugnies nuolat maišydami apkepkite mėsą. Ji turi būti beveik iškepusi. Tada po vieną sudėkite gabalėlius prie grybų ir svogūnų, kad išsiskirtų visas aliejaus perteklius. Viską užpilkite sultiniu, įberkite prieskonių, druskos, pipirų ir troškinkite, kol kepenėlės visiškai iškeps.
Kategorijos