Publikavimo data: 2024-06-15
Troškintos veršienos kepenys
Veršienos kepenys ir širdis, kaip ir visi subproduktai, nuo seno naudojami karštiems ir šaltiems patiekalams gaminti. Jie yra rekordininkai pagal baltymų, vitaminų ir mums reikalingų mikroelementų kiekį. Tačiau daugelis šeimininkių nerizikuoja imtis jų ruošimo, nes mano, kad šie produktai yra sudėtingi. Ir tai visiškai veltui. Siūlome jums patikrintą ir nesudėtingą gardžių troškintų kepenėlių ir širdžių receptą.
Žingsnis 1
Paruoštas kepenis ir širdį supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. Ant ugnies pastatykite keptuvę ir gerai įkaitinkite. Ištirpinkite sviestą, sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Sudėkite supjaustytas kepenėles ir kepkite, kol griežinėliai pabals. Sudėkite supjaustytą širdį ir gerai išmaišykite. Maišydami kepkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Sumažinkite ugnį ir 20 minučių troškinkite uždengę dangčiu. Pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite vyną ir pomidorų pastą, užvirinkite ir virkite dar 10 minučių. Pačioje pabaigoje suberkite smulkintas petražoles.
Kategorijos