Publikavimo data: 2025-08-18
Troškintos vištienos kepenėlės grietinėje su daržovėmis
Paprastas skanaus ir aromatingo patiekalo receptas. Kepenėlės būna minkštos ir tiesiog tirpsta burnoje, o grietinė suteikia kreminį skonį. Receptas yra ekonomiškas ir nereikalauja daug laiko bei pastangų.
Žingsnis 1
Nulupkite daržoves, nuplaukite vištienos kepenėles ir pašalinkite membranų perteklių.
Žingsnis 2
Supjaustykite daržoves, sudėkite jas į keptuvę su augaliniu aliejumi ir maišydami troškinkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes. Svogūnai turi tapti beveik skaidrūs.
Žingsnis 3
Stambiai supjaustykite kepenis ir sudėkite jas į daržoves. Kepkite kepenėles su daržovėmis 5 minutes ant vidutinės ugnies. Jos turėtų šiek tiek paruduoti. Tuomet sumažinkite ugnį, uždenkite ir 10 minučių troškinkite savo sultyse, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 4
Sudėkite grietinę, druską, pipirus, šviežią arba džiovintą česnaką ir 100 ml vandens. Išmaišykite, uždenkite ir ant silpnos ugnies virkite dar 5 minutes.
Kategorijos