Troškintos vištienos širdelės su daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Troškintos vištienos širdelės su daržovėmis

Vištienos širdelės yra dažnai nepakankamai vertinamas produktas. Daugelis žmonių teikia pirmenybę kepenėlėms ar inkstams, nes jų tekstūra ne tokia tiršta ir jas lengviau paruošti. Iš tiesų, tinkamai apdorotos širdelės yra plastiškiausias produktas, o jų tekstūra yra patiekalo išskirtinumas.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
196 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (25 bal.)

Žingsnis 1

Troškintos vištienos širdelės su daržovėmis Žingsnis 1
Nuluptą svogūną supjaustykite ketvirčiais žiedų, o morkas - mažais šiaudeliais. Viską kartu kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje, kol svogūnai taps auksiniai.

Žingsnis 2

Troškintos vištienos širdelės su daržovėmis Žingsnis 2
Kitoje keptuvėje įkaitinkite sviestą ir apkepkite nuluptas vištienos širdeles, kol taps auksinės spalvos. Į keptuvę sudėkite apkeptas daržoves ir užpilkite stikline vandens. Troškinkite širdeles ant silpnos ugnies po dangčiu apie pusvalandį.

Žingsnis 3

Troškintos vištienos širdelės su daržovėmis Žingsnis 3
Praėjus šiam laikui, į širdis su daržovėmis supilkite pieną, smulkiai supjaustytas petražoles ir miltus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Padažą užvirinkite ant vidutinės ugnies ir virkite dar 5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos