Publikavimo data: 2024-05-25
Troškintos vištienos šlaunelės
Vištieną pagrįstai galima laikyti vienu iš greitų ir ekonomiškų patiekalų ne tik kasdienei vakarienei, bet ir šventiniam stalui. Šio paukščio mėsa turi daug privalumų: ji yra dietinė, neturi daug riebalų, turi daug baltymų, taip pat greitai paruošiama. Vištieną galima virti, kepti, troškinti arba kepti. Į ją galima dėti bet kokių prieskonių ir priedų - šia mėsa nieko nesugadinsite. Pavyzdžiui, vištienos šlauneles galite troškinti su pomidorais, morkomis ir svogūnais.
Žingsnis 1
Nulupkite pomidorų odelę. Padarykite ant jų kryžminius pjūvius ir užpilkite verdančiu vandeniu. Dėl verdančio vandens žievelės šiek tiek nusilups ir jas bus galima lengvai atskirti nuo minkštimo.
Žingsnis 2
Morkas, svogūnus ir pomidorus be žievelės supjaustykite pusžiedžiais, česnaką - žiedais.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją morkas, svogūnus ir česnakus. Išmaišykite ir kepkite, kol pusiau iškeps.
Žingsnis 4
Į keptuvę suberkite prieskonius: karį, Provanso žoleles, kalendrą, aitriųjų paprikų padažą, druską ir cukrų. Išmaišykite ir troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 5
Virtas daržoves susmulkinkite panardinamuoju trintuvu.
Žingsnis 6
Keptuvėje iš abiejų pusių apkepkite kumpius ir užpilkite daržovių padažu.
Žingsnis 7
Vištienos šlauneles 15-20 minučių troškinkite padaže, kol iškeps.
Žingsnis 8
Patiekite troškintas vištienos šlauneles su daržovių padažu lėkštėse, papuoštas žolelėmis.
Kategorijos