Publikavimo data: 2025-08-20
Troškinys orkaitėje
Pikantiškas, aromatingas troškinys orkaitėje puikiai tinka pietums ar vakarienei. Patiekalas gaminamas iš cukinijų, baklažanų, pomidorų, paprikų ir raudonųjų svogūnų. Aitriosios paprikos suteikia aštrumo, o česnakai ir itališkos žolelės - nepakartojamo skonio. Troškinys yra mažai kaloringas, todėl galite drąsiai suvalgyti daugiau nei vieną porciją nepakenkdami savo figūrai. Troškinį galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba garnyrą.
Žingsnis 1
Paprikas supjaustykite mažais 1-1,5 cm dydžio gabalėliais.
Žingsnis 2
Raudonąjį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Cukiniją ir baklažaną supjaustykite pusapvaliais griežinėliais.
Žingsnis 4
Pomidorą taip pat supjaustykite pusapvaliais griežinėliais. Aitriąją papriką supjaustykite plonais žiedais.
Žingsnis 5
Kepimo indą išklokite folija ir sudėkite į jį daržoves. Horizontaliai perpjaukite česnako galvutes ir sudėkite ant viršaus. Apšlakstykite augaliniu aliejumi, pabarstykite itališkomis žolelėmis, druska ir pipirais pagal skonį. Sumaišykite pomidorų pastą ir 50 ml vandens ir užpilkite ant daržovių. Viską lengvai sumaišykite.
Žingsnis 6
Pašaukite troškinį į 200 °C temperatūros orkaitę 40-50 minučių. Kai patiekalas bus paruoštas, išimkite jį ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 7
Lėkštę užpilkite balzamiko padažu, uždėkite salotų lapą ir ant viršaus išdėliokite daržoves. Papuoškite patiekalą kalendromis. Gero apetito!
Kategorijos