Publikavimo data: 2025-08-17
Troškinys su antiena ir grybais
Ančių mėsa nuo seno Rusijoje buvo laikoma naudinga ir skani, nes kaip kitaip paaiškinti tokią gausybę liaudies patiekalų su šio vandens paukščio mėsa? Nepaisant to, kad ančių mėsa yra gana riebi, šių riebalų negalima laikyti visiškai kenksmingais. Ančių taukuose yra daug omega-3 riebalų nesočiųjų rūgščių, kurios yra tikras vaistas širdies ir kraujagyslių sistemai ir gerina smegenų veiklą. Be riebalų rūgščių, ančių taukuose yra vitaminų A, E, K, visų B grupės vitaminų.
Žingsnis 1
Stambiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite griežinėliais. Visų troškinyje esančių daržovių gabalėlių dydis turi būti vienodas.
Žingsnis 3
Bulves supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 4
Supjaustykite saldžiąsias paprikas griežinėliais.
Žingsnis 5
Supjaustykite anties mėsą griežinėliais.
Žingsnis 6
Grybus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 7
Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Pakepinkite svogūnus ir morkas, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 8
Kitoje keptuvėje apkepkite anties mėsos gabalėlius nenaudodami augalinio aliejaus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 9
Grybus apkepkite augaliniame aliejuje.
Žingsnis 10
Keptuvėje, kurioje kepė morkos, apkepkite bulves. Pagal skonį įberkite pipirų ir druskos.
Žingsnis 11
Sumaišykite visas keptas daržoves ir anties mėsą.
Žingsnis 12
Sudėkite troškintus grybus. Įpilkite pusę puodelio vandens ir uždenkite dangčiu. Troškinkite 20-30 minučių, kol suminkštės. Kai tik daržovės suminkštėja ir jas galima lengvai pradurti šakute, patiekalas paruoštas.
Kategorijos