Publikavimo data: 2025-08-19
Troškinys su grybais ir cukinijomis
Vegetariška virtuvė turi savo pagrindinių patiekalų receptus ir savo troškinio versiją pagal prancūzų delikatesų virtuvės stilių. Čia gyvulinę mėsą pakeičia grybai ir cukinija, kuri primena minkštą žuvies mėsą ir kurioje gausu kalcio ir geležies. Patiekalas yra stebėtinai sotus ir toks pat geras kaip ir jo mėsos analogas. Šiek tiek švelnumo ir saldumo jam suteikia šiltos kvapnios bulvės ir morkos. Kepti česnakai suteikia troškiniui šiek tiek aštraus skonio, vos juntamo liežuviu.
Žingsnis 1
Sutarkuokite česnaką. Morkas supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Cukiniją supjaustykite griežinėliais. Smulkiai supjaustykite papriką ir svogūną.
Žingsnis 3
Grybus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 4
Bulves supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 5
Į keptuvę supilkite alyvuogių aliejų. Sumaišykite visus troškinio ingredientus, juos pasūdykite ir papipirinkite. Kepkite patiekalą ant vidutinės ugnies 30-40 min. Grybai ir daržovės turi pasidengti auksine plutele. Kepdami nepamirškite jų pamaišyti!
Žingsnis 6
Troškinys jau paruoštas ir laukia, kol bus patiektas.
Kategorijos