Publikavimo data: 2025-08-20
Troškinys su grybais ir vištiena
Nepaisant to, kad įvairiose šalyse yra daugybė skirtingų ragu versijų, ragu kilme laikoma Prancūzija. Pats šio patiekalo pavadinimas kilęs iš žodžio ragoûter - sužadinti apetitą, kuris iš tiesų labai tinka šiam patiekalui. Tikram gerai pagamintam ragu labai sunku atsispirti. Ypač jei įprastas standartinis receptas atskiestas tokiais gardžiais švelniais grybais kaip pievagrybiai ir aštraus česnako skiltele.
Žingsnis 1
Sutarkuokite česnaką. Cukiniją supjaustykite morkų gabalėliais. Smulkiai supjaustykite svogūną ir papriką.
Žingsnis 2
Grybus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 3
Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir, jei reikia, apskrudinkite.
Žingsnis 4
Bulves supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 5
Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir 15-20 min. kepkite vištieną ir pievagrybius ant vidutinės ugnies, kol apskrus. Nepamirškite jų pasūdyti ir pabarstyti pipirais!
Žingsnis 6
Kitoje keptuvėje kepkite daržoves ir bulves kartu su tarkuotu česnaku alyvuogių aliejuje ant vidutinės ugnies 20-30 minučių, kol jos taps auksinės spalvos. Tada sudėkite vištieną ir grybus, išmaišykite ir kepkite dar 10-15 min.
Žingsnis 7
Troškinys jau paruoštas ir laukia, kol bus patiektas.
Kategorijos