Troškinys su kruopomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Troškinys su kruopomis

Žuvienė su grūdais - greitas ir paprastas būdas paruošti sotų karštą patiekalą pietums. Kruopų troškinys verdamas su soromis. Tačiau, jei norite, soras galite pakeisti kitais grūdais - ryžiais ar grikiais. Dėl sorų sudėties patiekalas tampa kaloringesnis, todėl geriau pasotina. Tokius patiekalus galima įtraukti į vaikų valgiaraščius, nes kūdikiams reikia daug energijos. Rinkdamiesi soras atkreipkite dėmesį į jų spalvą ir grynumą. Ji turėtų būti geltona, be smėlio grūdelių ir šiukšlių dalelių.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
51 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Troškinys su kruopomis Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Nuimkite kalakuto odą, įdėkite jį į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite 50 minučių, kol mėsa taps minkšta. Išimkite kalakutą į lėkštę. Supjaustykite nedideliais gabalėliais ir grąžinkite į puodą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 2

Troškinys su kruopomis Žingsnis 2
Paruoškite kepinius. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Sudėkite svogūnus ir morkas, kepkite ant silpnos ugnies apie 5-7 minutes.

Žingsnis 3

Troškinys su kruopomis Žingsnis 3
Išvirkite troškinį. Į sultinį sudėkite soras ir bulves, virkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių. Kai bulvės suminkštės, į troškinį sudėkite svogūnus ir morkas, užvirinkite, išjunkite ugnį, uždenkite dangčiu. Palikite pastovėti 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos