Publikavimo data: 2024-04-17
Troškinys su kruopomis
Žuvienė su grūdais - greitas ir paprastas būdas paruošti sotų karštą patiekalą pietums. Kruopų troškinys verdamas su soromis. Tačiau, jei norite, soras galite pakeisti kitais grūdais - ryžiais ar grikiais. Dėl sorų sudėties patiekalas tampa kaloringesnis, todėl geriau pasotina. Tokius patiekalus galima įtraukti į vaikų valgiaraščius, nes kūdikiams reikia daug energijos. Rinkdamiesi soras atkreipkite dėmesį į jų spalvą ir grynumą. Ji turėtų būti geltona, be smėlio grūdelių ir šiukšlių dalelių.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Nuimkite kalakuto odą, įdėkite jį į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite 50 minučių, kol mėsa taps minkšta. Išimkite kalakutą į lėkštę. Supjaustykite nedideliais gabalėliais ir grąžinkite į puodą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Paruoškite kepinius. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Sudėkite svogūnus ir morkas, kepkite ant silpnos ugnies apie 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Išvirkite troškinį. Į sultinį sudėkite soras ir bulves, virkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių. Kai bulvės suminkštės, į troškinį sudėkite svogūnus ir morkas, užvirinkite, išjunkite ugnį, uždenkite dangčiu. Palikite pastovėti 10-15 minučių.
Kategorijos