Publikavimo data: 2024-04-08
Troškinys su vištiena
Vištienos troškinį galima gaminti iš vištienos krūtinėlės arba filė. Svarbiausia, kad vištienos mėsa būtų šviežia: tanki ir elastinga, rausvos spalvos, nelipni odelė. Žingsnis po žingsnio vištienos troškinio orkaitėje receptas yra labai paprastas, su juo gali susidoroti net pradedantis kulinaras. Jei pageidaujate, vištienos troškinį galite ruošti su bulvėmis, daržovėmis arba sūriu.
Žingsnis 1
Paruoškite vištieną. Supjaustytą vištienos filė pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Paruoškite troškinio įdarą. Kiaušinius suplakite šakute arba plaktuvu iki vientisos masės. Įmaišykite majonezą. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite kepimo indą. Formos dugną lengvai patepkite augaliniu aliejumi. Į formą sudėkite vištienos filė. Sudėkite įdarą. Ant viršaus uždėkite plonai supjaustytus pomidorus.
Žingsnis 4
Iškepkite apkepą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepkite vištienos apkepą 40 minučių.
Kategorijos