Publikavimo data: 2025-08-20
Turkija azu su marinuotais agurkais puoduose
Kalakutienos azu su marinuotais agurkais galima troškinti katile, daugkartinėje keptuvėje arba orkaitėje. Tačiau pats originaliausias būdas patiekti šį patiekalą, žinoma, yra patiekti jį atskiruose puoduose. Marinuotus agurkus šiam receptui imkite stiprius ir traškius, kad verdant jie nepavirstų į košę. Kadangi tai rytietiškas patiekalas, jį drąsiai galite pagardinti daugybe prieskonių ir žolelių. O kad padažas būtų tirštas, įberkite miltų arba krakmolo, atskiesto nedideliu kiekiu vandens.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Kalakutieną pasūdykite, papipirinkite ir kepkite augaliniame aliejuje 5 minutes. Kitoje keptuvėje įkaitintame augaliniame aliejuje 5 min. pakepinkite baklažanus, svogūnus ir morkas. Vandenį sumaišykite su kečupu.
Žingsnis 2
Paruoškite azu. Išdėliokite produktus į puodus tokia tvarka: agurkus, mėsą, lauro lapą, svogūnus su morkomis ir baklažanus. Užpilkite vandeniu ir kečupu ir 40 minučių siųskite į įkaitintą orkaitę. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos pabarstykite sūriu.
Kategorijos