Publikavimo data: 2024-06-15
Turtingas azu su grietine ir tkemali padažu
Azu su grietine, tkemali padažu ir lydytu sūriu yra turtingo skonio, kreminės natos ir aštrių žolelių aromato. Nepaisant totoriškos šio patiekalo istorijos, jis pasirodo esąs slaviškas jaukus ir skanus, sotus. Šiuo atveju garnyrui naudojamos bulvės ir keptos cukinijos, kurios suteikia ne tik skonio, bet ir prisotina vitaminais bei mineralinėmis medžiagomis.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite mėsą. Kepkite, kol ji pradės leisti sultis, tada uždengę dangčiu troškinkite.
Žingsnis 2
Kai sulčių sumažės, į mėsą įpilkite grietinės ir tkemali padažo. Išmaišykite ir dar 10-15 minučių troškinkite uždengę dangčiu.
Žingsnis 3
Sudėkite smulkiai supjaustytą lydytą sūrį, bulves ir troškinkite, kol suminkštės. Pabaigoje suberkite smulkintus krapus ir petražoles, išmaišykite, išjunkite ugnį ir palikite pastovėti.
Žingsnis 4
Cukiniją supjaustykite apskritais griežinėliais. Pagardinkite druska, apvoliokite miltuose ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos