Publikavimo data: 2024-06-23
Turtingas chakhokhbili su petražolėmis ir kiaušiniais
Chakhokhbili yra troškintos mėsos su daržovėmis ir prieskoniais patiekalas. Tai aromatingas ir mažai kalorijų turintis patiekalas, puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Chakhohbili galite padaryti dar sotesnį naudodami vištų kiaušinius. Vištienos kiaušinis - tai vitaminų, mikroelementų ir maistinių medžiagų balansas. Trynyje yra omega-3, folio rūgšties, lecitino, cholino. Kiaušiniai greitai pasotina, tačiau juose beveik nėra angliavandenių, todėl šeimininkės gali būti tikros, kad šeimai ruošia tik sveiką maistą.
Žingsnis 1
Nuo kumpio nuimkite odą ir supjaustykite jį mažesniais gabalėliais.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną. Kartkartėmis suvilgykite peilį šaltame vandenyje, kad akys nesudrėktų.
Žingsnis 3
Paprikas perpjaukite išilgai pusiau, pašalinkite žaliąją "uodegėlę", iš vidaus išimkite sėklas ir supjaustykite mažais griežinėliais.
Žingsnis 4
Nulupkite pomidorus nuo odelės. Pomidorus perpjaukite skersai ir 1 minutei panardinkite į verdantį vandenį, ištraukite ir pašalinkite odelę.
Žingsnis 5
Paimkite katilą arba bet kokią storasienę keptuvę, ištirpinkite sviestą ir 7-10 minučių kepkite vištieną. Į vištieną sudėkite paprikas ir pomidorus ir troškinkite dar 10 minučių. Tada į daržoves suberkite svogūnus ir troškinkite 3-5 minutes.
Žingsnis 6
Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius, iš katilo paimkite šiek tiek sultinio, supilkite į kiaušinius, gerai išplakite ir supilkite atgal į vištieną.
Žingsnis 7
Įdėkite smulkintų petražolių, druskos, prieskonių pagal skonį ir smulkiai supjaustyto česnako. Troškinkite ant silpnos ugnies po dangčiu dar 40 minučių. Paruoštą chakhokhbili paskirstykite į gilias lėkštes.
Kategorijos