Publikavimo data: 2025-08-17
Turtingi daržovių ikrai "Krasnodarskaja" žiemai
Žiemą, kai sezoninių daržovių jau nebėra, visada norėsite paragauti vasarą primenančių produktų. O šie ikrai visada bus dievo dovana žiemos stalui. Atviroje žemėje užaugintos, o vėliau žiemai konservuotos ir stiklainiuose laikomos daržovės išlaiko geriausią skonį. Ikrai pagal šį receptą padės, jei reikia greitai padengti stalą, taip pat taps labai naudingu vitamininiu priedu prie bet kokio garnyro, mėsos ar žuvies.
Žingsnis 1
Cukiniją ir papriką supjaustykite kubeliais. Sutarkuokite morkas. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite pomidorų padažą. Pomidorus susmulkinkite blenderiu arba pertrinkite per mėsmalę. Susmulkinkite česnaką. Smulkiai supjaustykite žoleles arba praleiskite kartu su pomidorais. Suberkite cukrų, druską ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus, sudėkite morkas ir kelias minutes pakepinkite. Sudėkite cukinijas ir saldžiąsias paprikas ir kelias minutes troškinkite, tada supilkite pomidorų padažą ir aštriąją papriką. Virkite ant silpnos ugnies apie valandą. Pabaigoje įpilkite acto ir pasirinktinai hmeli-suneli. Ikrus palikite gabalėliais arba susmulkinkite blenderiu. Po to leiskite porą minučių pavirti ir sudėkite į švarius, sausus stiklainius. Uždenkite dangteliais.
Kategorijos