Publikavimo data: 2025-08-17
Tyurya su degtine ir juoda duona.
Ši sriuba yra legendinė. Ji panaši į supuvusius kinų kiaušinius, azijiečių pusryčiams - į kobrą, o korėjiečių - į šunų mėsą. Nedaug žmonių ją valgė, bet beveik visi apie ją žino. Taip yra ir čia. Visi apie ją yra bent kartą girdėję, bet beveik niekas jos nevalgė. Tai galima ištaisyti!
Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves: ridikėlius - labai plonais griežinėliais, agurkus - atsitiktiniais gabalėliais. Susmulkinkite žoleles. Susmulkinkite svogūną.
Žingsnis 2
Į degtinę įberkite druskos ir augalinio aliejaus.
Žingsnis 3
Pagal klasikinį receptą duona turi būti ne pjaustoma, o laužoma. Ir tai net ne duona, o džiūvėsėliai, kurių kitaip neįmanoma valgyti. Tačiau pagal šiuolaikinėje virtuvėje gaminamą receptą duoną supjaustykite mažais kubeliais ir džiovinkite orkaitėje, kol susidarys į džiūvėsėlius panaši plutelė.
Žingsnis 4
Į sriubos dubenį sudėkite paruoštus ingredientus. Sudėkite ridikėlius, agurkus, žoleles ir svogūnus. Įberkite maltų juodųjų pipirų ir druskos.
Žingsnis 5
Sudėkite skrebučius ant daržovių mišinio. Įmaišykite degtinę ir supilkite ją į lėkštę iš vienos pusės. Jos kiekį galite pasirinkti savo nuožiūra, tačiau originale jos įpilama tiek, kad šis patiekalas patiekiamas kaip sriuba.
Kategorijos