Udon makaronai su vištienos sparnais ir sezamo sėklomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Udon makaronai su vištienos sparnais ir sezamo sėklomis

Udon makaronai yra japonų virtuvės patiekalas. Jis gaminamas iš kvietinių miltų, jo spalva gali būti nuo baltos iki purvinai baltos, o storis - nuo dviejų iki keturių milimetrų. Išvirti makaronai yra minkšti ir elastingi, dažnai naudojami sriuboms. Paprastai verdami su sojų padažu, česnaku ir imbieru arba gali būti dedama sezamo sėklų.
Gaminimo laikas
160 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
230 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.71/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Udon makaronai su vištienos sparnais ir sezamo sėklomis Žingsnis 1
Paruoškite marinatą sumaišydami medų, vienos citrinos sultis, šaukštą augalinio aliejaus ir padažą. Juo užpilkite ir gerai aptepkite sparnelius, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą valandai.

Žingsnis 2

Udon makaronai su vištienos sparnais ir sezamo sėklomis Žingsnis 2
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, sudėkite sparnelius į kepimo indą ir kepkite 30-40 minučių. Kad plutelė gražiai paruduotų, periodiškai aptepkite ją likusiu marinatu.

Žingsnis 3

Udon makaronai su vištienos sparnais ir sezamo sėklomis Žingsnis 3
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi ir minutę pakepinkite smulkintą česnaką bei sezamo sėklas. Sudėkite makaronus, išmaišykite ir kepkite dar 5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, antrieji patiekalai iš miltų, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, cukinijų sezonas, morkų sezonas, burokėlių sezonas, paprikų sezonas, česnakų sezonas, Makaronai, Azijos makaronai, udon, namų receptai, receptų knyga, makaronai su daržovėmis, udon, morkų makaronai, česnakiniai makaronai

Kategorijos