Publikavimo data: 2025-08-18
Udon makaronai su vištienos sparnais ir sezamo sėklomis
Udon makaronai yra japonų virtuvės patiekalas. Jis gaminamas iš kvietinių miltų, jo spalva gali būti nuo baltos iki purvinai baltos, o storis - nuo dviejų iki keturių milimetrų. Išvirti makaronai yra minkšti ir elastingi, dažnai naudojami sriuboms. Paprastai verdami su sojų padažu, česnaku ir imbieru arba gali būti dedama sezamo sėklų.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą sumaišydami medų, vienos citrinos sultis, šaukštą augalinio aliejaus ir padažą. Juo užpilkite ir gerai aptepkite sparnelius, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą valandai.
Žingsnis 2
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, sudėkite sparnelius į kepimo indą ir kepkite 30-40 minučių. Kad plutelė gražiai paruduotų, periodiškai aptepkite ją likusiu marinatu.
Žingsnis 3
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi ir minutę pakepinkite smulkintą česnaką bei sezamo sėklas. Sudėkite makaronus, išmaišykite ir kepkite dar 5 minutes.
Kategorijos