Udon su kimči ir krabų lazdelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Udon su kimči ir krabų lazdelėmis

Udon makaronai yra tradicinis japonų virtuvės produktas. Udon - tai ilgi kvietiniai makaronai, iš kurių gaminami įvairūs virtiniai, ramen ir sriubos. Pagal šį receptą siūlome jums paruošti paprastą wok udon su kimči padažu, krabų lazdelėmis, šaltalankiais ir pomidorais. Patiekalas bus dar skanesnis, jei vietoj krabų lazdelių naudosite natūralią Kamčiatkos krabų mėsą. Unikalų skonį udonui suteikia kimči padažas. Jis gana aštrus, todėl jei nevalgote aštraus maisto, geriau jį pakeisti.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
199 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Udon su kimči ir krabų lazdelėmis Žingsnis 1
Kai vanduo puode užvirs, sudėkite į jį udoną. Makaronus virkite apie 3-5 minutes arba pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Udon makaronai neturi būti pervirę, bet turi būti tvirti. Išmeskite makaronus į sietelį ir lengvai nuplaukite šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte virimo procesą. Sudėkite durklą su makaronais į puodą, kad nutekėtų vandens perteklius.

Žingsnis 2

Udon su kimči ir krabų lazdelėmis Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite askaloninius česnakus. Krabų lazdeles supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 3

Udon su kimči ir krabų lazdelėmis Žingsnis 3
Dabar nuo pomidoro reikia nuimti odelę. Norėdami tai padaryti, blanširuokite jį. Pomidoruose skersai padarykite išilginius negilius įpjovimus. Sudėkite pomidorą į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikykite jį verdančiame vandenyje 1 minutę ir perkelkite į dubenį su lediniu vandeniu. Pamatysite, kaip nuo daržovės savaime pradės nusilupti odelė. Nulupkite pomidorą nuo odelės ir supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 4

Udon su kimči ir krabų lazdelėmis Žingsnis 4
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir supilkite augalinį aliejų. Pakepinkite šalotinius sviesto mišinyje ant vidutinės ugnies, kol taps auksiniai.

Žingsnis 5

Udon su kimči ir krabų lazdelėmis Žingsnis 5
Į keptuvę supilkite žuvies sultinį ir įpilkite kimči padažo. Išmaišykite ir virkite kelias minutes, kol padažas išgaruos 1/3.

Žingsnis 6

Udon su kimči ir krabų lazdelėmis Žingsnis 6
Į keptuvę sudėkite virtus makaronus, krabų lazdeles ir pomidorus.

Žingsnis 7

Udon su kimči ir krabų lazdelėmis Žingsnis 7
Sumaišykite visus ingredientus ir 2-3 minutes kaitinkite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, tada nukelkite nuo ugnies. Galite patiekti.

Žingsnis 8

Udon su kimči ir krabų lazdelėmis Žingsnis 8
Sudėkite makaronus į lėkštes ir papuoškite laimo griežinėliais. Mėgaukitės!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos