Ukrainietiška naminė dešra pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Ukrainietiška naminė dešra

Naminė ukrainietiška dešra gaminama iš kiaulienos, taukų ir česnakų. Tai skanus gaminys, kuriame nenaudojami konservantai. Ją galima vartoti ir šaltą, ir karštą. Geriau rinktis liesesnę kiaulieną, be riebalų, nes recepte jau naudojami taukai.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
393 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
38 g
Alergenai: Garstyčios
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.86/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ukrainietiška naminė dešra Žingsnis 1
Paruoškite dešros pagrindą. Supjaustykite mėsą, lašinius ir riekeles maždaug 2 x 2 cm dydžio gabalėliais (mažais kubeliais). Visą supjaustytą mėsą sumaišykite giliame dubenyje, įberkite druskos, pipirų ir garstyčių. Susmulkinkite česnaką, įmaišykite jį į maltą mėsą kartu su stikline šalto vandens. Gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir padėkite į šaldytuvą 6 valandoms.

Žingsnis 2

Ukrainietiška naminė dešra Žingsnis 2
Suformuokite dešrą. Ant specialaus mėsmalės antgalio užmaukite žarną ir pripildykite ją dešros masės. Dešrą keliose vietose pradurkite stora adata, suformuokite apskritimus, sudėkite ant kepimo skardos ir palikite šaldytuve per naktį (apie 12 val.).

Žingsnis 3

Ukrainietiška naminė dešra Žingsnis 3
Iškepkite dešreles. Į kepimo skardą su dešrelėmis įpilkite 2 puodelius vandens ir kepkite iki 200 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje po 30 minučių iš kiekvienos pusės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos