Publikavimo data: 2024-04-08
Ukrainietiška naminė dešra
Naminė ukrainietiška dešra gaminama iš kiaulienos, taukų ir česnakų. Tai skanus gaminys, kuriame nenaudojami konservantai. Ją galima vartoti ir šaltą, ir karštą. Geriau rinktis liesesnę kiaulieną, be riebalų, nes recepte jau naudojami taukai.
Žingsnis 1
Paruoškite dešros pagrindą. Supjaustykite mėsą, lašinius ir riekeles maždaug 2 x 2 cm dydžio gabalėliais (mažais kubeliais). Visą supjaustytą mėsą sumaišykite giliame dubenyje, įberkite druskos, pipirų ir garstyčių. Susmulkinkite česnaką, įmaišykite jį į maltą mėsą kartu su stikline šalto vandens. Gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir padėkite į šaldytuvą 6 valandoms.
Žingsnis 2
Suformuokite dešrą. Ant specialaus mėsmalės antgalio užmaukite žarną ir pripildykite ją dešros masės. Dešrą keliose vietose pradurkite stora adata, suformuokite apskritimus, sudėkite ant kepimo skardos ir palikite šaldytuve per naktį (apie 12 val.).
Žingsnis 3
Iškepkite dešreles. Į kepimo skardą su dešrelėmis įpilkite 2 puodelius vandens ir kepkite iki 200 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje po 30 minučių iš kiekvienos pusės.
Kategorijos