Publikavimo data: 2024-06-09
Ukrainietiška sriuba su veršiena ir daržovėmis
Kalbant apie tradicinę ukrainiečių virtuvę, pirmiausia į galvą ateina tradicinė klasikinė ukrainietiška sriuba su mėsa ir daržovėmis - barščiai. Ji verdama beveik kiekvienoje šeimoje darbo dienomis ir ypatingomis progomis. Kiekviena šeimininkė gali pasigirti savo unikaliais receptais. Žinoma, klasikiniai barščiai verdami gana ilgai, be to, sriubą reikia primygtinai reikalauti - ji tinka ir kitą dieną po virimo. Tačiau ukrainietišką sriubą su veršiena ir daržovėmis galite pasigaminti kur kas greičiau. Išbandykite mūsų receptą ir jums tikrai patiks.
Žingsnis 1
Supjaustykite veršieną maždaug 3*3 cm dydžio porcijomis, užpilkite trimis litrais vandens ir pastatykite ant didelės ugnies. Kai sultinys pradės virti, šaukštu arba samčiu sumažinkite triukšmą ir sumažinkite ugnį. Įberkite druskos, lauro lapą, pipirų ir virkite ant silpnos ugnies, kol mėsa suminkštės.
Žingsnis 2
Kol mėsa verda, smulkiai supjaustykite bulves ir suberkite jas į puodą. Bulvės šioje sriuboje bus skanesnės, jei bus beveik visiškai išvirtos.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą smulkiai supjaustydami svogūnus ir stambiai sutarkuodami morkas. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir kepkite svogūnus bei morkas, kol suminkštės ir šiek tiek pakeis spalvą.
Žingsnis 4
Burokėlius sutarkuokite ir sudėkite į keptuvę kartu su svogūnais ir morkomis. Rinkitės saldžiųjų veislių burokėlius. Kuo saldesni burokėliai, tuo sriuba bus skanesnė. Šiame etape galite įdėti ½ šaukštelio cukraus, bet nebūtinai.
Žingsnis 5
Supjaustykite papriką griežinėliais ir sudėkite ją į keptuvę su daržovėmis. Paprastai į ukrainietiškus barščius saldžiosios paprikos nededama, bet čia ji pravers. Su saldžiąja paprika sriubos skonis bus daug sodresnis.
Žingsnis 6
Užpilkite padažą smulkiai supjaustytais pomidorais arba užpilkite daržoves naminėmis pomidorų sultimis. Visas daržoves šiek tiek patroškinkite keptuvėje, kad šiek tiek išgaruotų skysčio perteklius.
Žingsnis 7
Smulkiai supjaustykite kopūstus ir sudėkite juos į puodą su mėsa ir bulvėmis. Nevirkite kopūstų per ilgai, užtenka 3-5 minučių nuo virimo temperatūros.
Žingsnis 8
Šiuo etapu į sriubą sudėkite konservuotas pupeles, prieš tai nusunkę iš jų skystį. Į puodą supilkite daržovių padažą ir suberkite smulkintas žoleles. Užvirinkite sriubą, išjunkite ugnį ir sandariai uždenkite dangčiu.
Kategorijos