Barščiai - tai ukrainiečių virtuvės patiekalas, kuris ilgainiui atkeliavo ir į kitų tautų stalus. Tradiciniai ukrainietiški barščiai ruošiami verdant jautienos arba kiaulienos sultinį, į jį dedama burokėlių ir kitų daržovių. Kad sriubos skonis būtų intensyvesnis, į ją dedama cukraus ir acto. Prie barščių patiekiami maži pampuškiai iš mielinės tešlos su česnaku.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite šaltą vandenį, sudėkite mėsą, lauro lapą, pipirų grūdelius ir druską. Uždėkite ant viryklės ir virkite 1-1,5 valandos.
Žingsnis 2
Kopūstus supjaustykite plonomis 3-5 mm juostelėmis.
Žingsnis 3
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 4
Morkas supjaustykite 3 mm juostelėmis.
Žingsnis 5
Susmulkinkite česnaką vidutinio dydžio 3-5 mm dydžio gabalėliais.
Žingsnis 6
Bulves supjaustykite vidutinio dydžio 5-7 mm griežinėliais.
Žingsnis 7
Burokėlius supjaustykite plonais 3 mm šiaudeliais.
Žingsnis 8
Kai mėsa išvirs, perkelkite ją į atskirą indą, o sultinį palikite puode. Mėsą supjaustykite dideliais 1 cm gabalėliais.
Žingsnis 9
Į keptuvę, įkaitintą su sviestu, sudėkite morkas ir svogūnus. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 10
Kepkite daržoves 7 minutes ant vidutinės ugnies, kol svogūnai taps permatomi.
Žingsnis 11
Į daržoves sudėkite bulves. Kepkite viską uždengę dangčiu 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 12
Daržoves pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Žingsnis 13
Atskiroje įkaitintoje keptuvėje suberkite burokėlius ir nuolat maišydami kepkite 10 minučių.
Žingsnis 14
Į burokėlius suberkite cukrų ir actą. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 15
Į keptuvę kartu su burokėliais sudėkite anksčiau apkeptas daržoves ir išmaišykite. Sudėkite dalį išvirtos mėsos. Troškinkite 7 minutes ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 16
Sudėkite kopūstus į jautienos sultinį ir virkite ant vidutinės ugnies 15 minučių. Tada į sultinį sudėkite likusią mėsą, keptas daržoves ir česnaką. Viską gerai išmaišykite ir virkite 10 minučių.