Ukrainietiški barščiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-28

Ukrainietiški barščiai

Barščiai - tai ukrainiečių virtuvės patiekalas, kuris ilgainiui atkeliavo ir į kitų tautų stalus. Tradiciniai ukrainietiški barščiai ruošiami verdant jautienos arba kiaulienos sultinį, į jį dedama burokėlių ir kitų daržovių. Kad sriubos skonis būtų intensyvesnis, į ją dedama cukraus ir acto. Prie barščių patiekiami maži pampuškiai iš mielinės tešlos su česnaku.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
106 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ukrainietiški barščiai Žingsnis 1
Į puodą supilkite šaltą vandenį, sudėkite mėsą, lauro lapą, pipirų grūdelius ir druską. Uždėkite ant viryklės ir virkite 1-1,5 valandos.

Žingsnis 2

Ukrainietiški barščiai Žingsnis 2
Kopūstus supjaustykite plonomis 3-5 mm juostelėmis.

Žingsnis 3

Ukrainietiški barščiai Žingsnis 3
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.

Žingsnis 4

Ukrainietiški barščiai Žingsnis 4
Morkas supjaustykite 3 mm juostelėmis.

Žingsnis 5

Ukrainietiški barščiai Žingsnis 5
Susmulkinkite česnaką vidutinio dydžio 3-5 mm dydžio gabalėliais.

Žingsnis 6

Ukrainietiški barščiai Žingsnis 6
Bulves supjaustykite vidutinio dydžio 5-7 mm griežinėliais.

Žingsnis 7

Ukrainietiški barščiai Žingsnis 7
Burokėlius supjaustykite plonais 3 mm šiaudeliais.

Žingsnis 8

Ukrainietiški barščiai Žingsnis 8
Kai mėsa išvirs, perkelkite ją į atskirą indą, o sultinį palikite puode. Mėsą supjaustykite dideliais 1 cm gabalėliais.

Žingsnis 9

Ukrainietiški barščiai Žingsnis 9
Į keptuvę, įkaitintą su sviestu, sudėkite morkas ir svogūnus. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 10

Ukrainietiški barščiai Žingsnis 10
Kepkite daržoves 7 minutes ant vidutinės ugnies, kol svogūnai taps permatomi.

Žingsnis 11

Ukrainietiški barščiai Žingsnis 11
Į daržoves sudėkite bulves. Kepkite viską uždengę dangčiu 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 12

Ukrainietiški barščiai Žingsnis 12
Daržoves pasūdykite ir pabarstykite pipirais.

Žingsnis 13

Ukrainietiški barščiai Žingsnis 13
Atskiroje įkaitintoje keptuvėje suberkite burokėlius ir nuolat maišydami kepkite 10 minučių.

Žingsnis 14

Ukrainietiški barščiai Žingsnis 14
Į burokėlius suberkite cukrų ir actą. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 15

Ukrainietiški barščiai Žingsnis 15
Į keptuvę kartu su burokėliais sudėkite anksčiau apkeptas daržoves ir išmaišykite. Sudėkite dalį išvirtos mėsos. Troškinkite 7 minutes ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 16

Ukrainietiški barščiai Žingsnis 16
Sudėkite kopūstus į jautienos sultinį ir virkite ant vidutinės ugnies 15 minučių. Tada į sultinį sudėkite likusią mėsą, keptas daržoves ir česnaką. Viską gerai išmaišykite ir virkite 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos