Ukrainietiški barščiai su pupelėmis ir pomidorų pasta pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-22

Ukrainietiški barščiai su pupelėmis ir pomidorų pasta

Barščiai yra ukrainiečių nacionalinis patiekalas, kuris gaminamas kiekvienoje šeimoje, ir kiekviena šeimininkė turi savo ypatingą jo gaminimo receptą. Ir barščių receptai gali skirtis priklausomai nuo sezono ir įvairių progų. Barščiai paprastai ruošiami mėsos sultinio pagrindu, pridedant specialiai paruoštų burokėlių, morkų, svogūnų, baltagūžių kopūstų ir bulvių. Tačiau yra ir receptų be mėsos, kurie paprastai ruošiami per pasninkus, kai mėsa draudžiama. Siūlome jums skanų barščių su vištiena ir pupelėmis variantą - jis skanus, labai sotus ir sveikas.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
103 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ukrainietiški barščiai su pupelėmis ir pomidorų pasta Žingsnis 1
Nuplautus ir neluptus burokėlius suvyniokite į foliją ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, kol suminkštės.

Žingsnis 2

Ukrainietiški barščiai su pupelėmis ir pomidorų pasta Žingsnis 2
Vištieną supjaustykite porcijomis, sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirkite ant vidutinės ugnies, tada sumažinkite triukšmą ir ugnį. Virkite sultinį 30-40 minučių ant silpnos ugnies. Kai mėsa bus paruošta, galite ją išimti iš sultinio ir išimti kaulus. Tai nėra būtina, nes tradiciniuose ukrainietiškuose barščiuose mėsa patiekiama su kaulais.

Žingsnis 3

Ukrainietiški barščiai su pupelėmis ir pomidorų pasta Žingsnis 3
Paruoškite daržoves kepimui. Nulupkite ir supjaustykite svogūnus ir morkas. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, o morkas sutarkuokite stambia tarka. Baltąjį kopūstą susmulkinkite peiliu taip, kaip jums patinka. Į barščius galite dėti ir labai smulkiai supjaustytų kopūstų, ir didesnių gabaliukų.

Žingsnis 4

Ukrainietiški barščiai su pupelėmis ir pomidorų pasta Žingsnis 4
Keptuvėje nuolat maišydami kepkite svogūnus ir morkas, kol įgaus auksinę spalvą. Stebėkite, kad šios daržovės nesudegtų, kitaip gali būti sugadintas paruoštų barščių skonis.

Žingsnis 5

Ukrainietiški barščiai su pupelėmis ir pomidorų pasta Žingsnis 5
Apkepinę svogūnus ir morkas, į keptuvę suberkite pupeles, pomidorų pastą ir kopūstus. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 10-15 minučių.

Žingsnis 6

Ukrainietiški barščiai su pupelėmis ir pomidorų pasta Žingsnis 6
Nuluptas bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į sultinį. Virkite ant silpnos ugnies apie 10-15 minučių, kol suminkštės.

Žingsnis 7

Ukrainietiški barščiai su pupelėmis ir pomidorų pasta Žingsnis 7
Nulupkite kepto burokėlio žievelę ir jį sutarkuokite. Žinoma, į barščius galima dėti žalių burokėlių, tačiau tokiu atveju jie praranda spalvą, o barščiai - skonį.

Žingsnis 8

Ukrainietiški barščiai su pupelėmis ir pomidorų pasta Žingsnis 8
Kai bulvės sultinyje išvirs ir kepsnys bus paruoštas, į puodą suberkite tarkuotus burokėlius ir kepsnį. Uždenkite dangčiu, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos