Publikavimo data: 2024-06-08
Ungurių sušiai
Nigiri sušiai - tai sušių rūšis, gaminama iš ryžių, suformuotų pailgos juostelės forma, ir įdaro, dedamo ant ryžių viršaus. Nigiri sušiai gaminami ne tik su raudona žuvimi, bet ir su unguriu, ikrais ir omletu, kartais įdaras ant ryžių tvirtinamas siaura nori juostele. Nigiri suši, skirtingai nei raudonosios žuvies, negalima naudoti žalio ungurio, todėl rinkitės rūkytą ungurį, nuo kurio prieš tai pašalinta oda.
Žingsnis 1
Išvirkite padažą. Supilkite vyną ir sojų padažą į puodą, įberkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus, ungurio odą ir kaulus. Mišinį užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies apie 25-30 minučių, kol sutirštės. Tada padažą atvėsinkite ir perkoškite.
Žingsnis 2
Išvirkite ryžius. Ryžius sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Užvirkite, sumažinkite ugnį iki mažos, uždenkite dangčiu ir virkite 15 minučių. Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite ryžiams prisitraukti. Atskirame inde sumaišykite ir pašildykite actą, 0,5 valgomojo šaukšto cukraus ir druską, maišykite, kol cukrus ištirps. Leiskite padažui šiek tiek atvėsti. Sudėkite ryžius į stiklinį indą, supilkite ant jų padažą ir atsargiai išmaišykite medine mentele.
Žingsnis 3
Sušius suformuokite. Supjaustykite nori lapą maždaug 1-1,5 cm pločio juostelėmis. Ungurių filė supjaustykite maždaug 2,5-3 cm pločio gabalėliais. Padarykite ovalius ryžių rutuliukus ir ant kiekvieno ryžių rutuliuko uždėkite po gabalėlį ungurio. Silikoniniu šepetėliu patepkite nori juostelę padažu. Šiek tiek prispauskite ir apvyniokite nori juostelę taip, kad siūlė būtų suši apačioje.
Kategorijos