Uogų pjaustymas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Uogų pjaustymas

Pabandykite paruošti kotletą su uogų padažu. Taip pagardinus patiekalą mėsos skonis taps darnesnis. Padažo pagrindą sudarys vynuogės. Jis malonaus skonio ir puikiai dera su bet kokiomis kitomis uogomis: vyšniomis, avietėmis, bruknėmis. Šis padažas tiks prie žuvies, mėsos, paukštienos, daržovių ir grūdų. Svarbu gerai apkepti ir neperkepti mėsos, kitaip ji taps kieta, praras sultingumą ir originalų skonį.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
143 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.77/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Uogų pjaustymas Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Supjaustykite veršieną porcijomis. Iš abiejų pusių pagardinkite virtuviniu plaktuvu, pasūdykite ir aptepkite augaliniu aliejumi, citrinos sultimis ir muskato riešutu. Palikite 20 minučių pailsėti.

Žingsnis 2

Uogų pjaustymas Žingsnis 2
Apkepkite mėsą. Apvoliokite kotletus miltuose ir kepkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies po 10 minučių iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 3

Uogų pjaustymas Žingsnis 3
Troškinkite mėsą. Į kotletus sudėkite pusę saldžiųjų paprikų ir pusę vynuogių, uždenkite ir troškinkite 10 minučių. Padėkite mėsą į lėkštę.

Žingsnis 4

Uogų pjaustymas Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Likusias vynuoges, serbentus ir spanguoles sutrinkite trintuvu. Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, supilkite portveiną ir sudėkite uogų mišinį. Troškinkite 10 minučių. Į padažą supilkite grietinėlę, žoleles, likusias saldžiąsias paprikas ir maltus juoduosius pipirus. Išmaišykite ir troškinkite 5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos