Publikavimo data: 2024-06-13
Uogų pjaustymas
Pabandykite paruošti kotletą su uogų padažu. Taip pagardinus patiekalą mėsos skonis taps darnesnis. Padažo pagrindą sudarys vynuogės. Jis malonaus skonio ir puikiai dera su bet kokiomis kitomis uogomis: vyšniomis, avietėmis, bruknėmis. Šis padažas tiks prie žuvies, mėsos, paukštienos, daržovių ir grūdų. Svarbu gerai apkepti ir neperkepti mėsos, kitaip ji taps kieta, praras sultingumą ir originalų skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Supjaustykite veršieną porcijomis. Iš abiejų pusių pagardinkite virtuviniu plaktuvu, pasūdykite ir aptepkite augaliniu aliejumi, citrinos sultimis ir muskato riešutu. Palikite 20 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Apkepkite mėsą. Apvoliokite kotletus miltuose ir kepkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies po 10 minučių iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 3
Troškinkite mėsą. Į kotletus sudėkite pusę saldžiųjų paprikų ir pusę vynuogių, uždenkite ir troškinkite 10 minučių. Padėkite mėsą į lėkštę.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Likusias vynuoges, serbentus ir spanguoles sutrinkite trintuvu. Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, supilkite portveiną ir sudėkite uogų mišinį. Troškinkite 10 minučių. Į padažą supilkite grietinėlę, žoleles, likusias saldžiąsias paprikas ir maltus juoduosius pipirus. Išmaišykite ir troškinkite 5 minutes.
Kategorijos