Publikavimo data: 2024-06-22
Uogų troškinys su bruknėmis
Uogų apkepas su bruknėmis yra įdomus tradicinio varškės apkepo variantas: švelnus įdaras sumaišomas su kukurūzų dribsniais ir bruknėmis. Dėl pridėtų dribsnių apkepas yra labai neįprasto pjūvio, o pridėtos uogos suteikia galutiniam patiekalui labai apetitišką išvaizdą. Troškinys gaunasi skanus ir originalus. Patiekite jį užpiltą grietine arba kondensuotu pienu, su puodeliu karštos arbatos, kakavos arba kavos. Vietoj spanguolių tinka bet kokios kitos uogos arba smulkiai supjaustyti vaisiai.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite varškę su kiaušiniu, cukrumi, citrinos žievele ir sviestu. Mišinį plakite mikseriu iki vientisos masės. Suberkite kukurūzų dribsnius ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite apkepą. Į tešlą suberkite spanguoles, gerai išmaišykite. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Į formą sudėkite tešlą, išlyginkite apkepo paviršių. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
Kategorijos