Publikavimo data: 2024-04-06
Upėtakių kreminė sriuba
Paprastai upėtakiai naudojami sveiki. Rinkdamiesi jį parduotuvėje įsitikinkite, kad renkatės šviežią produktą. Apie tai liudys skerdenos elastingumas ir lygumas, vienodi, drėgni žvynai be pažeidimų. Skaidrios akys ir švarios ryškiai raudonos žiaunos. Pirmiausia ji nuimama, tada iš uodegos, galvos ir šonkaulių išverdamas sultinys, tada mėsa atskiriama nuo kaulų ir dedama į beveik paruoštą sriubą. O kad upėtakių kreminės sriubos skonis būtų intensyvesnis, įdedama žuvies filė.
Žingsnis 1
Išvirkite žuvies sultinį. Sudėkite upėtakių sriubos rinkinį į puodą ir užpilkite vandeniu taip, kad skystis šiek tiek apsemtų žuvį. Užvirinkite vandenį, nugriebkite putas. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 30 minučių. Po to perkelkite žuvį iš puodo į lėkštę ir atvėsinkite. Iš žuvies išimkite kaulus, turi likti tik mėsa.
Žingsnis 2
Toliau ruoškite daržoves. Išvirusį sultinį perkoškite. Bulvių ir morkų gabalėlius virkite pusėje sultinio, kol išvirs (10-30 min.).
Žingsnis 3
Sudedamąsias dalis sutrinkite. Sumalkite žuvies mėsą. Virtas daržoves susmulkinkite trintuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Daržoves ir žuvį virkite su grietinėle. Sudėkite mišinį atgal į keptuvę. Sudėkite žuvį ir apie 200 ml grietinėlės. Užvirinkite sriubą, pagardinkite pipirais ir druska.
Kategorijos