Publikavimo data: 2024-10-13
Uzbekų stiliaus šurpa su baklažanais ir česnakų aromatu
Šurpa su baklažanais ir česnakų skoniu yra išskirtinio aromato, labai įdomus ir palyginti nebrangus patiekalas. Būdingas šurpos gaminimo ypatumas - stambiai supjaustytos daržovės. Dėl avienos sriuba gaunama riebi, sotesnė, labai soti ir skani, todėl ją reikėtų įtraukti į sunkų fizinį ir protinį darbą dirbančių žmonių racioną. Ją galima patiekti kaip sriubą arba padalyti į pirmąją (sultinys) ir antrąją (mėsa su garnyru) dalis.
Žingsnis 1
Sudėkite ėrienos gabalėlius į puodą su šaltu vandeniu ir virkite 1 valandą ant silpnos ugnies, periodiškai nugriebdami putas nuo sultinio paviršiaus.
Žingsnis 2
Į mėsos sultinį suberkite svogūnus, po 5 minučių sudėkite morkas, žirnelius, pagal skonį įberkite druskos. Virkite uždengę dangčiu apie 7 minutes.
Žingsnis 3
Tada į būsimą šurpą sudėkite bulves, tada baklažanus, pomidorus, pipirus, česnaką ir lauro lapą. Virkite ant silpnos ugnies, kad daržovės pamažu išvirtų ir perduotų sultiniui visą savo skonį. Kuo ilgiau virsite šurpą, tuo ji bus skanesnė.
Kategorijos