Užkandis iš įdarytų kiaušinių su menkės kepenėlėmis ir svogūnais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Užkandis iš įdarytų kiaušinių su menkės kepenėlėmis ir svogūnais

Įdaryti kiaušiniai kaip užkandis Europoje atsirado XV a. pabaigoje. Vienintelis skirtumas tarp šiuolaikinio ir senojo europietiško recepto yra majonezas, kurio tada dar nebuvo. Pirmą kartą majonezas kaip šio recepto ingredientas paminėtas 1896 m. Bostono virėjų mokyklos kulinarijos knygoje. Akivaizdu, kad dėl jo šis užkandis buvo daug skanesnis. Mūsų versijoje su menkės kepenėlių ir svogūnų įdaru taip pat neapsieita be nuostabaus majonezo.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
326 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
31 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Užkandis iš įdarytų kiaušinių su menkės kepenėlėmis ir svogūnais Žingsnis 1
Nulupkite vištos kiaušinį ir perpjaukite per pusę. Arbatiniu šaukšteliu atskirkite baltymą nuo trynio. Smulkiai supjaustykite trynį, jo dar prireiks įdarui. Svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 2

Užkandis iš įdarytų kiaušinių su menkės kepenėlėmis ir svogūnais Žingsnis 2
Atskirame giliame dubenyje sumaišykite menkės kepenėles, kiaušinio trynį, svogūną ir majonezą. Įdarą pagardinkite druska.

Žingsnis 3

Užkandis iš įdarytų kiaušinių su menkės kepenėlėmis ir svogūnais Žingsnis 3
Į kiaušinio baltymą šaukštu tolygiai paskirstykite įdarą.

Žingsnis 4

Užkandis iš įdarytų kiaušinių su menkės kepenėlėmis ir svogūnais Žingsnis 4
Įdaryti kiaušiniai su menkės kepenėlėmis ir svogūnais paruošti ir galite juos patiekti svečiams.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Kiaušinių patiekalai, keptas maistas, užkandžiai, kiaušinių užkandžiai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pusryčiai, žalias sezonas, bulvių sezonas, omletas, frittata, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, pusryčiai su kiaušiniais, omletas su pienu

Kategorijos