Publikavimo data: 2025-08-17
Užkandis iš įdarytų kiaušinių su menkės kepenėlėmis ir svogūnais
Įdaryti kiaušiniai kaip užkandis Europoje atsirado XV a. pabaigoje. Vienintelis skirtumas tarp šiuolaikinio ir senojo europietiško recepto yra majonezas, kurio tada dar nebuvo. Pirmą kartą majonezas kaip šio recepto ingredientas paminėtas 1896 m. Bostono virėjų mokyklos kulinarijos knygoje. Akivaizdu, kad dėl jo šis užkandis buvo daug skanesnis. Mūsų versijoje su menkės kepenėlių ir svogūnų įdaru taip pat neapsieita be nuostabaus majonezo.
Žingsnis 1
Nulupkite vištos kiaušinį ir perpjaukite per pusę. Arbatiniu šaukšteliu atskirkite baltymą nuo trynio. Smulkiai supjaustykite trynį, jo dar prireiks įdarui. Svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Atskirame giliame dubenyje sumaišykite menkės kepenėles, kiaušinio trynį, svogūną ir majonezą. Įdarą pagardinkite druska.
Žingsnis 3
Į kiaušinio baltymą šaukštu tolygiai paskirstykite įdarą.
Žingsnis 4
Įdaryti kiaušiniai su menkės kepenėlėmis ir svogūnais paruošti ir galite juos patiekti svečiams.
Kategorijos