Užkandžių ikrai "Grybų metas" pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Užkandžių ikrai "Grybų metas"

Visi mūsų šeimoje mėgsta grybus, todėl vasarą jų prisirenkame daug. Juos verdame, užšaldome šaldiklyje ir visus metus mėgaujamės puikiu jų skoniu. Vienas mėgstamiausių mūsų receptų - grybų ikrai. Juos galima laikyti ir papildomu garnyru prie pagrindinio patiekalo, ir užtepu ant duonos. Abiem atvejais jis skanus. Ir labai paprasta!
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
55 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (25 bal.)

Žingsnis 1

Užkandžių ikrai "Grybų metas" Žingsnis 1
Atšildykite grybus.

Žingsnis 2

Užkandžių ikrai "Grybų metas" Žingsnis 2
Nedideliame kiekyje augalinio aliejaus pakepinkite stambiai tarkuotas morkas, pabaigoje įpilkite truputį vandens, kad šiek tiek apkeptų.

Žingsnis 3

Užkandžių ikrai "Grybų metas" Žingsnis 3
Sudėkite smulkintą česnaką, keptas morkas, grybus į trintuvą ir viską gerai susmulkinkite.

Žingsnis 4

Užkandžių ikrai "Grybų metas" Žingsnis 4
Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, jei reikia, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Paruoštus ikrus sudėkite į gražią lėkštę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
grybų patiekalai, užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, grybų ikrai, šalti užkandžiai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, žalumynų sezonas, morkų sezonas, ropių sezonas, česnakų sezonas, be įprastų alergenų, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos