Užkietėję blyneliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Užkietėję blyneliai

Manoma, kad pirmieji kepiniai pasirodė XVII a. viduryje. Tuo metu jos buvo kepamos iš įvairių produktų - daržovių ar grūdų, kurie buvo paverčiami tiršta mase ir siunčiami į ugnį. Tuomet friketai buvo suprantami ne kaip specialus receptas ar paruošimo būdas, o būtent kaip produkto forma. XIX amžiuje kepinius pradėta įdaryti įvairiais įdarais, pavyzdžiui, marmeladu, bulvių koše ar uogiene. Tokie skanėstai buvo puikus karštas desertas.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
290 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
28 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.95/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Užkietėję blyneliai Žingsnis 1
Patogiame dubenyje sumaišykite kiaušinius, grietinę, cukrų, sodą ir druską. Palaipsniui suberkite miltus. Mišinį gerai išmaišykite. Atidėkite tešlą į šalį maždaug 15 minučių.

Žingsnis 2

Užkietėję blyneliai Žingsnis 2
Į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi dėkite ovalo formos tešlą. Kepkite kepsnelius iš visų pusių apie 2 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, fritters, kepti patiekalai, paprasta, turi bendrų alergenų, per 30 minučių, pusryčiai, pietūs, vakarienė, cukinijų sezonas, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, pusryčiai su kiaušiniu, fritters su kiaušiniu

Kategorijos