Publikavimo data: 2025-08-19
Užkietėję blyneliai
Manoma, kad pirmieji kepiniai pasirodė XVII a. viduryje. Tuo metu jos buvo kepamos iš įvairių produktų - daržovių ar grūdų, kurie buvo paverčiami tiršta mase ir siunčiami į ugnį. Tuomet friketai buvo suprantami ne kaip specialus receptas ar paruošimo būdas, o būtent kaip produkto forma. XIX amžiuje kepinius pradėta įdaryti įvairiais įdarais, pavyzdžiui, marmeladu, bulvių koše ar uogiene. Tokie skanėstai buvo puikus karštas desertas.
Žingsnis 1
Patogiame dubenyje sumaišykite kiaušinius, grietinę, cukrų, sodą ir druską. Palaipsniui suberkite miltus. Mišinį gerai išmaišykite. Atidėkite tešlą į šalį maždaug 15 minučių.
Žingsnis 2
Į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi dėkite ovalo formos tešlą. Kepkite kepsnelius iš visų pusių apie 2 minutes.
Kategorijos