Publikavimo data: 2024-04-08
Užšaldytos bulvytės
Šaldytos bulvytės - tai pasakojimas apie skanų ir greitą garnyrą. Gaminimo privalumas tas, kad nereikia lupti, plauti ir pjaustyti bulvių. Puikus būdas pasigaminti greitą garnyrą: tereikia paimti pusiau virtą bulvę ir ją apkepti. Įsitikinkite, kad bulvės nėra visiškai atšilusios, kitaip garnyro su plutele nepavyks paruošti. Vadovaukitės žingsnis po žingsnio pateiktu receptu ir sužinokite, kaip namuose paruošti šaldytas bulvytes.
Žingsnis 1
Įkaitinkite kepimui skirtą aliejų. Ant ugnies pastatykite gilią keptuvę storu dugnu. Supilkite augalinį aliejų ir palaukite, kol užvirs. Aliejus turėtų šiek tiek spragsėti, o paviršiuje turėtų atsirasti nedidelių burbuliukų. Aliejus įkaitęs ir paruoštas tolesniam kepimui.
Žingsnis 2
Šaldytas bulvytes apkepkite keptuvėje. Kai aliejus užvirs, į keptuvę įmeskite nedidelę dalį šaldytų bulvyčių. Aliejus turi visiškai padengti bulvių sluoksnį. Kepkite 5-8 minutes, kol taps auksinės spalvos. Per tą laiką bulvytės paruduos, taps traškios iš viršaus ir minkštos viduje. Tada ištraukite bulvių šiaudelius iš keptuvės dantytu šaukštu, palaukite, kol išsiskirs aliejus, ir perkelkite juos į dubenį. Taip kepkite kitas porcijas. Šiek tiek pasūdykite bulvytes, įberkite maltų pipirų ir prieskonių.
Kategorijos