Publikavimo data: 2024-04-03
Vaikų barščiai
Pediatrai rekomenduoja į vaikų valgiaraštį įtraukti sriubas. Jos normalizuoja virškinimo procesus ir suteikia energijos mažiesiems judruoliams. Viena iš naudingiausių sriubų yra vaikiški barščiai. Receptuose, skirtingai nei suaugusiųjų, negalima naudoti česnakų ir prieskonių, taip pat acto esencijos. Ji ruošiama ant mėsos sultinio, vandens arba burokėlių nuoviro.
Žingsnis 1
Paruoškite sriubos pagrindą. Supilkite mėsos sultinį į puodą, įdėkite lauro lapą ir užvirinkite. Pagal skonį pasūdykite.
Žingsnis 2
Sultinį sumaišykite su daržovėmis. Į verdantį sultinį suberkite kopūstus, dar kartą užvirus sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves ir vieną visą bulvę. Virkite 10-15 min.
Žingsnis 3
Paruoškite kepinius. Keptuvėje su augaliniu aliejumi kepkite svogūnus ir morkas, kol suminkštės (apie 7-10 min.). Tada sudėkite daržoves į puodą.
Žingsnis 4
Paruoškite burokėlius. Kepkite tarkuotus burokėlius toje pačioje keptuvėje, kurioje troškinosi svogūnai ir morkos, apie 7-10 minučių. Baigiant kepti sudėkite pomidorų pastą ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Burokėlius sumaišykite su likusiomis daržovėmis ir baigkite virti barščius. Į puodą sudėkite keptus burokėlius ir pomidorų pastą, užvirkite ir virkite 5 minutes. Išjunkite viryklę ir palikite sriubą brinkti apie 10-15 minučių.
Kategorijos