Publikavimo data: 2024-04-06
Vaikų sūdyta sriuba
Gerai žinomas rassolnik gaminamas iš jautienos sultinio, marinuotų agurkų ir perlinių kruopų. Sriuba yra sodraus skonio ir aromato. Tačiau daugelis vaikų pirmenybę teiks jautienai, o ne vištienai, o perlinėms kruopoms - ryžiams. Vaikų rassolnik ruošimas užims daug mažiau laiko. Dėl to gausite lengvą ir sveiką sriubą savo vaikui.
Žingsnis 1
Išvirkite vištienos filė. Užpilkite ją dviem litrais vandens, įdėkite lauro lapą ir užvirinkite. Virkite 20 minučių.
Žingsnis 2
Nulupkite daržoves. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Bulves supjaustykite 1-2 cm storio kubeliais.
Žingsnis 4
Nuluptą svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 5
Marinuotus agurkus supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 6
Augaliniame aliejuje apkepkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 7
Iš sultinio išimkite išvirtą vištienos filė, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite atgal į puodą.
Žingsnis 8
Grįžkite sultinį ant ugnies, užvirinkite, sudėkite bulves ir ryžius.Virkite 5 minutes.
Žingsnis 9
Į sriubą sudėkite daržovių užkandį ir marinuotus agurkus, pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite. Virkite kelias minutes, kol daržovės suminkštės.
Žingsnis 10
Kai ryžiai bus paruošti, nukelkite sriubą nuo ugnies.
Kategorijos