Publikavimo data: 2025-08-20
Vaisių paplotėliai iš kriaušių ir bananų
Tradicinis rusų, baltarusių ir ukrainiečių virtuvės patiekalas yra blynai. Šių blynų istorija siekia daugelį šimtų metų. Senovėje terminas "blynai" reiškė storus blynus iš rūgščios tešlos. Šiais laikais terminas "blynai" reiškia blynų formą, o ne sudėtį. Blynai puikiai tinka pusryčiams.
Žingsnis 1
Nulupkite kriaušių odelę. Išpjaukite šerdį. Minkštimą supjaustykite kubeliais. Nulupkite bananą ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Abu ingredientus sudėkite į maišytuvo dubenį. Užpilkite saldžiu putojančiu vandeniu.
Žingsnis 2
Uždarykite maišytuvo indą ir plakite iki vientisos masės. Supilkite makaronus į gilų dubenį. Suberkite kepimo miltelius ir miltus. Kruopščiai išmaišykite. Tešla turi būti panaši į įprastą blynų tešlą.
Žingsnis 3
Į keptuvę įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus. Įkaitinkite keptuvę. Valgomuoju šaukštu šaukštu išmaišykite tešlą ir suformuokite maždaug 1 cm storio paplotėlius. Uždenkite dangčiu ir kepkite iš abiejų pusių.
Kategorijos