Publikavimo data: 2024-01-20
Vareniki su bulvėmis receptas
Varenyky yra ukrainietiškas patiekalas, kuris dažnai lyginamas su rusiškais pelėnais. Klasikinis varenyk, kitaip nei koldūnai, yra pusmėnulio formos. Koldūnų įdaras visada skirtingas - kas ką mėgsta, tą ir įdeda. Pavyzdžiui, bulvių, vyšnių, varškės, varškės, kopūstų ir pan. Paprastai koldūnai patiekiami su grietine. Nepaisant to, kad koldūnai yra tikras ukrainietiškas patiekalas, jie žinomi visame pasaulyje.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą: dubenyje įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir vandenį. Gerai išplakite šakute arba plaktuvu. Tada maišydami pamažu suberkite miltus. Tešla bus kieta - kuo ji bus tvirtesnė, tuo geriau formuosis. Nuplaukite bulves ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Išvirkite bulves. Sudėkite bulves į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu, pasūdykite. Pastatykite puodą ant ugnies, užvirkite. Užvirus bulvėms, virkite jas 15-20 minučių, kol suminkštės. Nusunkite vandenį nuo virtų bulvių. Karštas bulves sutrinkite šakute, pabarstykite druska ir pipirais - įdaras paruoštas. Ruošiant bulvių košę įdėkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto - taip įdaras bus minkštesnis.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite kočėlu į ne per ploną sluoksnį. Iš tešlos stikline išpjaukite apskritimus.
Žingsnis 4
Į tešlos apskritimus dėkite 1-2 valgomuosius šaukštus virtos košės.
Žingsnis 5
Suvyniokite apskritimus į koldūnus ir užspauskite kraštus rankomis arba šakute.
Žingsnis 6
Koldūnus sudėkite į verdantį vandenį ir virkite, kol suminkštės. Paprastai tai trunka tik 5-7 minutes. Kai tik koldūnai išplaukia, galite juos nuimti nuo viryklės.
Žingsnis 7
Vareniki skanesni, jei juos valgote iš karto po virimo.
Žingsnis 8
Patiekite koldūnus su gausiu šaukštu grietinės ir sauja smulkiai supjaustytų šviežių krapų. Taip pat pravers pora marinuotų agurkų.
Kategorijos