Varškės koldūnai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Varškės koldūnai

Koldūnai gaminami iš tos pačios tešlos, kaip ir koldūnai ar vareniki, tačiau į juos dedama varškės, bulvių ir kitų produktų, priklausomai nuo recepto. Koldūnų su varške skonis priklauso nuo jos riebumo - kuo mažiau riebalų yra varškėje, tuo mažiau ryškus skonis. Rinkdamiesi produktus varškės koldūnams, atkreipkite dėmesį į varškės konsistenciją ir spalvą. Ji turėtų būti šiek tiek trupininė, o jos spalva - balta. Tik sugedę produktai gali būti geltonos spalvos.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
44 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Varškės koldūnai Žingsnis 1
Iš varškės užminkykite koldūnų tešlą. Varškę sutrinkite bulvių trintuvu arba sutrinkite blenderiu, kad neliktų gumuliukų. Tada įmuškite kiaušinius, sudėkite suminkštintą sviestą, cukrų ir druską. Visus ingredientus kruopščiai išmaišykite rankomis arba mikseriu, palaipsniui įmaišydami miltus.

Žingsnis 2

Varškės koldūnai Žingsnis 2
Išvirkite varškės koldūnus. Į puodą supilkite vandenį ir druską. Užvirkite. Arbatiniu šaukšteliu iškočiokite tešlą ir pilkite ją į verdantį vandenį. Virkite koldūnus su varške 5-7 minutes ant vidutinės ugnies, kol jie išplauks.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos