Publikavimo data: 2024-05-20
Varškės koldūnai
Koldūnai gaminami iš tos pačios tešlos, kaip ir koldūnai ar vareniki, tačiau į juos dedama varškės, bulvių ir kitų produktų, priklausomai nuo recepto. Koldūnų su varške skonis priklauso nuo jos riebumo - kuo mažiau riebalų yra varškėje, tuo mažiau ryškus skonis. Rinkdamiesi produktus varškės koldūnams, atkreipkite dėmesį į varškės konsistenciją ir spalvą. Ji turėtų būti šiek tiek trupininė, o jos spalva - balta. Tik sugedę produktai gali būti geltonos spalvos.
Žingsnis 1
Iš varškės užminkykite koldūnų tešlą. Varškę sutrinkite bulvių trintuvu arba sutrinkite blenderiu, kad neliktų gumuliukų. Tada įmuškite kiaušinius, sudėkite suminkštintą sviestą, cukrų ir druską. Visus ingredientus kruopščiai išmaišykite rankomis arba mikseriu, palaipsniui įmaišydami miltus.
Žingsnis 2
Išvirkite varškės koldūnus. Į puodą supilkite vandenį ir druską. Užvirkite. Arbatiniu šaukšteliu iškočiokite tešlą ir pilkite ją į verdantį vandenį. Virkite koldūnus su varške 5-7 minutes ant vidutinės ugnies, kol jie išplauks.
Kategorijos