Publikavimo data: 2025-08-18
Varšuvos alaus sriuba
Švelni ir skani Varšuvos alaus sriuba dėl didelio kiekio miltų gaunasi gana tiršta ir soti. Alus patiekalui suteikia ypatingo sodraus skonio ir aromato. Prieš patiekdami palikite ją 5-10 minučių pastovėti po uždaru dangčiu. Tada sriubą supilkite į lėkštes, pabarstykite smulkintu sūriu ir įdėkite šiek tiek skrebučių. Sriuba visada patiekiama karšta ir naudojama kaip užkandis prie karštų gėrimų. Šį patiekalą galima gaminti bet kurią dieną. Arba patiekite jį kaip šventinio stalo akcentą.
Žingsnis 1
Paruoškite sriubos pagrindą. Vištienos trynius plaktuvu sumaišykite su sviestu ir grietine. Palaipsniui suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite. Turėtumėte gauti vientisą, tirštą masę.
Žingsnis 2
Išvirkite sriubą. Į pagrindą supilkite šiltą alų, gerai išmaišykite ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kol sriuba kaitinama, ją reikia dažnai maišyti. Kai tik užvirs, išjunkite ugnį ir palikite sriubą 5 minutėms.
Kategorijos