Veganiška žirnių sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Veganiška žirnių sriuba

Gera ir paprasta sriuba! Patiks net tiems, kurie negali gyventi be mėsos! Ją greitai ir lengvai paruošite. Tikriausiai visus ingredientus jau turite namuose.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
46 kcal.
Baltymai
2 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.44/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Pasirinkau geltonuosius smulkintus Idaho žirnelius, nes jų nereikia iš anksto mirkyti. Žirnius reikia gerai nuplauti. Vandenį keičiu 10 kartų.

Žingsnis 2

Nuplautus žirnius užpilkite švariu vandeniu, geriausia filtruotu arba natūraliu vandeniu. Dėkite žirnius virti ant didelės ugnies.

Žingsnis 3

Veganiška žirnių sriuba Žingsnis 3
Morkas nuplaukite, nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į žirnius, kad išvirtų.

Žingsnis 4

Druska pagal skonį.

Žingsnis 5

Veganiška žirnių sriuba Žingsnis 5
Bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite dideliais kubeliais. Įdėkite jas į šaltą vandenį, kad nesudrėktų.

Žingsnis 6

Virkite 30 minučių, retkarčiais pamaišydami, kad žirniai nepriliptų prie puodo dugno, ir nugriebdami susidariusias putas.

Žingsnis 7

Praėjus pusvalandžiui nuo virimo pradžios sudėkite kubeliais supjaustytas bulves.

Žingsnis 8

Įpilkite daugiau vandens. Virkite, kol bulvės išvirs. Galite pašildyti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, grūdų ir ankštinių sriubos, sriubos, yra bendrų alergenų, sala, pietūs, receptų knyga, bulguro sriubos, pomidorų pastos sriubos

Kategorijos