Veganiškos bulvytės. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Veganiškos bulvytės.

Troškintos bulvytės - dar niekada taip neragavote. Sveiki visi, aš esu Michael Vegan su jumis. Šiandien kartu gaminsime vieną labai įdomų receptą - prancūziško stiliaus bulvytes. Šį patiekalą gaminau pirmą kartą, tačiau jis pasirodė labai skanus ir sotus. Recepto nereikėtų painioti su prancūziško stiliaus bulvėmis, nes mes gaminame tik veganiškus patiekalus iš augalinių ingredientų. Patiekalą galite pavadinti įvairiai, tačiau esmė išlieka ta pati - šis troškinys puikiai tiks ant bet kokio šventinio stalo. Žinoma, receptas neturi nieko bendra su Prancūzija, tačiau skamba gražiai. Gaunasi labai minkštos, aromatingos bulvės su sojų mėsos gabalėliais ir sūrio sluoksniu. Neįsivaizduojate, koks jis skanus.
Gaminimo laikas
91 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
266 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.77/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Veganiškos bulvytės. Žingsnis 1
Paruoškite sausą sojų mėsą: nedidelius sojų mėsos gabalėlius sudėkite į dubenį ir iki viršaus užpilkite karštu vandeniu. Palikite taip maždaug 20 minučių, kad sojų mėsa išbrinktų ir taptų minkšta.

Žingsnis 2

Veganiškos bulvytės. Žingsnis 2
Nulupkite bulves ir supjaustykite ne per storais griežinėliais. Atsižvelkite į tai, kad jos bus kepamos, todėl turi būti visiškai išvirtos. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.

Žingsnis 3

Veganiškos bulvytės. Žingsnis 3
Tuo tarpu ruošiant daržoves sojų mėsa turėjo laiko įgauti reikiamą konsistenciją. Sojos tekstūra labai gerai sugeria skystį. Marinuokite sojų mėsą naudodami pipirus, druską, džiovintus arba šviežius česnakus, muskato riešutą ir sojų padažą. Visus ingredientus gerai išmaišykite ir palikite marinuotis 15-20 minučių.

Žingsnis 4

Kepkite apkepą tinkamame orkaitės nepraleidžiančiame inde. Į kepimo skardą įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, patepkite rankomis ir išdėliokite pirmąjį bulvių sluoksnį. Apatinis sluoksnis turėtų pasirodyti gana tankus, nes jį veikia pagrindinis karštis. Tada ant bulvių sudėkite sojų mėsą, po to pusžiedžius svogūnų ir uždenkite paskutiniu bulvių sluoksniu.

Žingsnis 5

Veganiškos bulvytės. Žingsnis 5
Suformuokite viršutinį sluoksnį, kurį sudarys lieso majonezo ir veganiško sūrio mišinys. Aš naudojau veganišką mocarelą. Toks sūris gana gerai išsilydo, ypač aukštoje temperatūroje. Sutarkuokite sūrį vidutine tarka, sumaišykite jį su majonezu ir užpilkite mišinį ant mūsų apkepo.

Žingsnis 6

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir 30 minučių kepkite prancūziško stiliaus bulves. Troškinys visiškai paruoštas, o bulvės su mėsa pasirodė labai sultingos ir minkštos. Gero apetito.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos